Preskoči na vsebino


Na obisku pri direktorju revije Ognjišče in radia Ognjišče duhovniku Francu Boletu

Posebej smo počaščeni, da je bil gost oddaje Pot-i duhovnik gospod Franc Bole, ki je direktor založbe Ognjišča, ki izdaja krščanski mesečnik revijo Ognjišče. Gospod Bole je tudi direktor krščanskega radia Ognjišče. Lepo vabljeni k ogledu oddaje.


Na obisku pri direktorju revije Ognjišče in radia Ognjišče duhovniku Francu Boletu - predvajaj  (trajanje 61 minut)

 

18. aprila 1965 je tako izšla prva številka Ognjišča. List pa je imel temeljno usmerjenost, kot jo pravzaprav poznamo še danes. Ali veste, da je najbolj bran mesečnik v Sloveniji? Še marsikaj več boste izvedeli, če prisluhnete pogovoru z njenim ustanoviteljem.

Radio Ognjišče, katerega direktor je gospod Bole, ima nacionalni status in ga lahko posluša skoraj vsak Slovenec in Slovenka, vendar ne dobi finančnih sredstev iz naročnine, ki jo je za državni radio dolžan plačevati vsak imetnik radijskega aparata.

Program radia Ognjišče ni komercialno usmerjen, 25. oktobra 2004 jimm je bil priznan tudi status nepridobitnega radijskega programa posebnega pomena. V ljudeh se trudijo vzbujati predvsem pozitivna čustva in gojiti krščanske in globoke slovenske korenine.

Želijo biti prijeten sopotnik pri delu, na potovanjih in v prostem času. Želijo biti resnični prijatelj, biti z ljudmi v veselju in žalosti, sreči in nesreči, zdravju in bolezni, v samoti in družbi. Da bi vse to lahko dosegli, so osnovali družino radijskih prijateljev, ki jim pri tem pomaga.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo društvo Vrnet za pomoč, da smo z oddajami Pot-i vidni po celem svetu in naši zdomci so vam neizmerno hvaležni – res vam hvala za vse.

Iz srca se zahvaljujemo za pogovor msgr. Francu Boletu v imenu mnogih gledalcev oddaj Pot–i.

revija Ognjišče

knjigarna Ognjišče

radio Ognjišče

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF