Preskoči na vsebino


Kronika župnije Sv. Petra

V oddaji Pot–i nam je malečniški župnik gospod Jožef Lipovšek predstavil nekaj iz bogate zgodovine njihove župnije. Predstavil je knjigo Kronika župnije Sv. PETRA pri Mariboru 1236 – 2006, za katero je zbral in objavil gradivo gospod Ignac Harb.
 


Kronika župnije Sv. Petra - predvajaj  (trajanje 45 minut)

 

Kronika govori o župniji skozi njene župnike in v nedeljo, 24. februarja 2008 poteče 670 let od omembe prvega župnika (leta 1338). V ta namen bo na ta dan v župniji potekalo veliko evharistično slavje z gospodom nadškofom in nekdanjimi oziroma okoliškimi župniki.

Ob tej priložnosti bi radi povedali, da sedanji malečniški župnik gospod Jožef Lipovšek vsak teden pripravlja avdio pridige za vse bolne, osamljene, ostarele, ki iščejo… in je s svojimi pridigami in ostalimi posnetki najbolj pripomogel nastanku portala Avdio in video na rkc.si .

Bog mu naj povrne , da je pripravljen na takšen način širiti Božjo besedo po svetovnem spletu. Želimo vam dober sprejem oddaje in povabljeni na ogled njihovega čudovitega križevega pota na Gorco v naravi morda greste tudi k sveti maši v romarsko Marijino cerkev na Gorci, kjer so maše vsako prvo soboto ob 17. uri so svete maše v Marijini cerkvi na Gorci.

župnija Sv. Petra iz Malečnika pri Mariboru
 

Lokacija:
Print Friendly and PDF