Preskoči na vsebino


Spomini na upokojenega duhovnika g. Antona Žerdina

V zgodnjem nedeljskem jutru, 17. januarja 2021, nas je dohitela novica, da je v mariborski bolnišnici, star devetdeset let, mirno zaspal naš dolgoletni župnik, Anton Žerdin.

Rojen je bil 8. junija 1930 v Žižkih, v župniji Črenšovci, v Prekmurju. Oče mu je umrl, ko je bil Tone še otrok. Klub stiski številne družine je sedem nepreskrbljenih otrok ob mami zraslo v pokončne in radostne ljudi.

Po maturi, leta 1949 se je odločil slediti svojemu bratu Štefanu, salezijancu in je vpisal študij teologije. Kot odličnemu dijaku so mu, da ga bi odvrnili od njegove namere,  ponujali štipendijo za študij bodisi matematike bodisi arhitekture. Kljub odkritim pritiskom takratne oblasti je vztrajal pri svoji odločitvi, da postane duhovnik.

Posvečen je bil 29. junija 1956 . Poklicu duhovnika je bil predan do konca. Vedno razmišljujoč in tudi zdravo kritičen. V vseh svojih službah je bil zvest svojemu novomašnemu geslu: «Vate  zaupam Gospod!«

V oddaji Pot - i  smo  zbrali spomine na pokojnega Jezusovega duhovnika g. Antona Žerdina, katerega duhovna pot je bila zelo bogata.

Duhovniško službo je opravljal v župnijah: Ljutomer, Hrastnik, Lendava in Maribor. Več kot 50 let je maševal  pri oltarju v cerkvi  Sv. Rešnjega telesa v Mariboru

 

Vabimo vas, da obiščete tudi spletne strani župnij:

Župnija Sv.rešnje telo Maribor

Župnija Sv.Križ Maribor

Vsem, ki ste prispevali za nastanek te oddaje, se iz srca zahvaljujemo.

  

 

Vir:  Krščanske TV oddaje POT - I na RKC - uradna stran

Vse pravice pridržane.

Mir in dobro !

Lokacija:
Print Friendly and PDF