Preskoči na vsebino


Blažene Drinske mučenke

         BLAŽENE DRINSKE MUČENKE

Slovenki, blaženi Krizina Bojanc iz Zbur pri Šmarjeti in blažena Antonija Fabjan iz Malega Lipja pri Hinjah, ki je mladost preživljala v Malem Lipovcu blizu Ajdovca pri Žužemberku, rojstni župniji Častitljivega Božjega služabnika Janeza F. Gnidovca CM – Skopsko – prizrenskega škofa,  sta dve izmed petih sester iz reda Hčera Božje ljubezni, ki so bile 24. sept. 2011 v Sarajevu razglašene za blažene.

Med Drinskimi mučenkami so še Hrvatica s. M. Jula Ivanišević, predstojnica samostana na Palah blizu Sarajeva, s. M. Bernadeta Banja, madžarskega porekla in najstarejša med njimi s. M. Berchmana Leidenix iz Avstrije.

Blažene Drinske mučenke so naše priprošnjice pri Bogu v vseh potrebah, posebno še v težkih življenjskih preizkušnjah.

God Drinskih mučenk obhajamo na njihov smrtni dan 15. decembra.

                                                          Molitev

Gospod Bog, ti si svoje blažene Julo, Berchmano, Krizino, Antonijo in Bernadeto obdaril z milostjo redovniškega poklica in z močjo, da so zvestobo in ljubezen do Tebe potrdile s prelitjem svoje krvi. Podeli tudi nam stanovitnost v veri, da se tudi za ceno trpljenja ne ločimo od Tebe. Daj, da nam bosta njihov zgled in priprošnja pomagala v življenjskih bojih in da bomo tako dosegli večno zveličanje. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen

O Drinskih mučenkah v oddajah  Pot – i :

Drinske mučenice - 53 min (Več o tem tukaj) pogovor z vicepostulatorko procesa za beatifikacijo Drinskih mučenk s. M. Ozano Krajačić v hrvaškem jeziku

Župnija Ajdovec in svetniška kandidata J. F. Gnidovec in bl. Drinska mučenka s.M. Antonija Fabjan, duhovnik Janez Zaletel - 53 min (Več o tem tukaj)

Župnija Šmarjeta na Dolenjskem in blažena Drinska mučenka s. Marija Krizina Bojanc, duhovnik Andrej Golčnik - 46 min (Več o tem tukaj)

Kdor po priprošnji Drinskih mučenk dobi duhovne in telesne milosti, naj to sporoči na enega izmed naslovov:

Provincijalat Družbe Kćeri Božje ljubavi, Nova ves 16, 10000 Zagreb

Vicepostulatura Drinskih mučenica, Granešina 7, 10040 Zagreb

e-mail: kauza.dmucenice@gmail.com

Lokacija:
Print Friendly and PDF