Preskoči na vsebino


GETSEMANI URA vsak četrtek od 22:00 do 02:00 - na Katoliškem radiu MIR Slovenija

Napovednik za GETSEMANI URO vsak četrtek od 22:00 do 02:00 - na Katoliškem radiu MIR Slovenija

 

V Sloveniji že od leta 2015 deluje Apostolat Jezusove predragocene Krvi (PJK) s sedežem v Mariboru in je podružnica evropskega, preko katerega prejemamo gradivo in navodila iz Nigerije, kjer je sedež Apostolata PJK. Njegov voditelj je njihov krajevni škof, preko katerega gredo vsa sporočila, ki jih videc Barnabas Nwoye prejema od trpečega Jezusa, Marije, nadangela Mihaela in svetnikov neprekinjeno že od julija 1996. To češčenje je v svetu postalo kot največje češčenje današnjega časa.

Praznik Povišanja sv. Križa se v Katoliški cerkvi v Nigeriji obhaja zelo slovesno. V kraju Olo, blizu mesta Enugu, traja češčenje sv. Rešnjega Telesa in Jezusove predragocene Krvi ves teden in se ga udeležuje več tisoč ljudi. To so ''letne duhovne vaje'' in priložnost za posvetitev Jezusovi predragoceni Krvi posameznih vernikov in držav sveta ter vključitev v Apostolat Jezusove predragocene Krvi.
Dne 14 . septembra 2016 je bila ob velikem križu Jezusove agonije v Olu-ju dvignjena tudi slovenska zastava. Tako je bila Slovenija, kot 34. država sveta, izročena v varstvo Jezusu Kristusu in Njegovi predragoceni Krvi. 

MOLITEV OB POSVETITVI SLOVENIJE
PREDRAGOCENI KRVI JEZUSA KRISTUSA

Jaz, Janez Šket, državljan Republike Slovenije, skupaj s tukaj navzočimi brati in sestrami, vodim svoj narod k zmagi Jagnjeta, k zmagi predragocene Krvi Jezusa Kristusa, ki jo danes ponazarjamo s tem dejanjem Posvetitve sveta Ceni našega odrešenja.
Slovenijo izročamo Jezusu Kristusu.
Jezus, prosimo Te, prevzemi nadzor nad Slovenijo.
Prosimo Te, kraljuj v naši državi!
Naj Tvoja predragocena Kri vlada po vsem svetu in v naši državi!
Našo zastavo dvigujemo v znamenje popolne posvetitve naše države Tvoji predragoceni Krvi v tej deželi, ki si jo Ti izbral, da oznani Tvojo zmago. Kraljuj!

»Kraljuj! Kraljuj! Kraljuj!«

»Kraljuj! Kraljuj! Kraljuj!«

»Kraljuj! Kraljuj! Kraljuj!«

»Zmaga in moč pripadata Tebi, o Kristus, na veke vekov! Amen.«

 

 

Posnetek je nastal na romanju v Nigerijo v dneh med 12. in 16. septembrom 2016. Ob tej priložnosti je bila Slovenija posvečena predragoceni Krvi Jezusa Kristusa, posvetitev pa je bila na simbolni ravni obeležena z dvigom slovenske zastave. (time stamp 1.40.38) Gledalcu približa iskreno in globoko vero afriških kristjanov, ki so še posebno v Nigeriji zelo preganjani in večkrat za ceno lastnega življenja pričujejo za Jezusa, Odrešenika. V kraju Imezi - Olo v pokrajini Ezeagu, zvezna država Enugu, Nigerija, ima svoj sedež (imenuje se Sveta dežela češčenja (Holy land of adoration)) apostolat Predragocene krvi Jezusa Kristusa. Apostolat temelji na razodetju Jezusa Kristusa Barnabasu Nwoye, ki se je začelo 5. julija 1995. Sporočila pred objavo odobri Barnabasov duhovni voditelj, oče Boniface Onah. Sporočila iz obdobja 1997 - 2000 je pregledala Teološka komisija, ki jo je postavil škof Anthony Gbuji (zvezna država Enugu), Nihil obstat pa je zanje podelil oče Stephen Obiukwu, dodeljeni cenzor in predsednik Obdora za nauk vere škofije Onitsha (zvezna država Anambra, Nigerija). Imprimatur je podelil škof Ayo-Mari Otoyebi škofije Ilorin (zvezna država Kwara, Nigerija).

TEMELJI VERE IN POMEMBNE NOVICE SI OGLEDAJTE NA TEJ SPLETNI STRANI.

 

Kopiranje oddaj Pot – i brez dovoljenja avtorja ni dovoljeno!

Vir:  Krščanske TV oddaje POT - I na RKC - uradna stran

Vse pravice pridržane.

Mir in dobro !

Lokacija:
Print Friendly and PDF