Preskoči na vsebino


Red sester Marijinega Obiskanja ( Vizitatinke ) iz Zagreba

Red sester Marijinega Obiskanja je redovna ustanova, ki jih je potrdila Sveta Stolica, katere članice živijo v skupnosti in ker jih je največ takih, ki živijo kontemplativno, sprejmejo začasne in večne zaobljube. Po navdihu Sv. Duha sta Red ustanovila sv. Frančišek Saleški in sv. Ivana Franciska Chantal, na praznik Presvete Trojice, 6. junija 1610 leta. Mnogi so se spraševali, zakaj je to potrebno? Sv. Frančišek je velikokrat to sam pojasnil: "To je, da se da Bogu hčere molitve, ki bodo tako zbrane, da bodo vredne klanjati se Mu  v Duhu in resnici."

Samostani Reda so samostojni, avtonomni in neodvisni drug od drugega, vendar medsebojno združeni v upoštevanju Pravil sv. Avguština in Konstitucij. To je redovna Ustanova papeškega prava, popolno kontemplativnega življenja, čeprav se nekateri samostani ukvarjajo tudi z zunanjim apostolatom. Prvi samostan se nahaja v Annecyju v Franciji.

O samostanu in poslanstvu sester si lahko preberete tudi na  njihovi spletni strani.

Na obiskusmo bili pri sestrah Marijinega Obiskanja, ki so v Zagreb leta 1947 prišle iz Ljubljane, kjer so živele v zelo skromnih in za življenje slabih razmerah. Po Božji Previdnosti so prispele v Zagreb, v Dom Božje Previdnosti, kjer so še danes.

Sestram se iz srca zahvaljujemo za gostoljubnost in sodelovanje, posebej še predstojnici sestri Mariji Alojziji Martinčević in sestri Petri Klobučar.

Vabljeni k ogledu oddaje.

 

 

Kopiranje oddaj Pot – i brez dovoljenja avtorja ni dovoljeno!

Vir:  Krščanske TV oddaje POT - I na RKC - uradna stran

Vse pravice pridržane.

Mir in dobro !

 

 

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF