Preskoči na vsebino


DA životu, DA najmanjima. Pavlini i misija za nerođene.

DA življenju, DA najmanjšim. Pavlini in misija za nerojene.

Na željo gledalcev hrvaškega govornega področja smo obiskali Pavlinski samostan Svetice na Hrvaškem. Pater Marko Kornelije Glogović OSSPE nam je predstavil Pavlinski red in delo za nerojene otroke …

 

  Pavlini in misija za nerojene - pater Marko Kornelije Glogović

 

 

Po besedah provinciala pavlincev p. Marka, so na Hrvaškem trije samostani. Njihov matični samostan, pa je na Poljskem v Chestohovi. O redu Pavlincev si lahko več ogledate na njihovi spletni strani.

Ker je skrb in boj za nerojene otroke zelo težko poslanstvo, kajti to je v našem družbi še vedno »tabu« tema, apelira pater Marko na vse kristjane, da molijo za nerojene otroke in njihove starše, da ne podležejo pritisku zla, kajti otrok je največji blagoslov, tako zdrav, kakor tudi bolan, ki ga lahko dobi človek. In kakor je povedal p. Marko:

»Odprimo oči! Vidimo, da živimo v kulturi, katero je blaženi papež Janez Pavel II imenoval »civilizacija smrti«. Z zakonom je dovoljen umor nerojenega človeka. Poveličuje se dostojanstvo živali, nenormalno postaja normalno, otroci so prikazani kot breme in ovira pri karieri, a nosečnost kot bolezen. Pretiravanje? Ne, če pomislimo, da je po pisanju Svetovne Zdravstvene Organizacije, v zadnjih 30-letih prejšnjega stoletja storjenih več kot milijarda splavov v svetu samo s kirurškim posegom.

A kdo bi lahko preštel vse tiste splavljene otroke, usmrčene s kontracepcijo, spiralami, umetno oploditvijo? Božje srce je ranjeno. Zemlja prepojena s krvjo najmanjših je polna ljudi v težkem eksistenčnem trpljenju, razdrtih družinah, samomorih, razuzdane mladine, razvajenih otrok, mlačnih duhovnikov. Potrebno nam je eno veliko prebujenje in obnova, ponovni krst z Duhom in ognjem, kakor je zapisano v evangeliju. «

Vsi, ki ste v potrebi in problemih, se lahko obrnete za pomoč p. Marku, tako tisti, ki imate težave pri preživljanju s posledicami splava, kot tiste nosečnice, ki nimajo kam iti, pa želijo obdržati otroka ali tisti, ki bi želeli po svojih močeh pomagati na naslov:

Centar - Udruga za nerođeni život "BETLEHEM"
Kamensko 53, p.p. 115.
47000 Karlovac

O. MARKO K. GLOGOVIĆ
SVETICE 5
HR 47281 MALI ERJAVEC
HRVATSKA

Telefon: (00385) 047 745-378
Fax: 047 745-378
E-mail: udruga.betlehem@gmail.com

Denarno pomoč lahko nakažete na ŽR na Raiffeisen banki:
2484008-1104754353
OIB Udruge: 93222976379
Drage gledalke in gledalci lepo vabljeni k ogledu oddaje.

Predstojniku p. Marku K. Glogoviću se iz srca zahvaljujemo za pogovor in plemenito delo, ki ga opravlja.

 

DA ŽIVOTU DA NAJMANJIMA, MISIJA ZA NEROJENE

MOLITEV ZA NEROJENE OTROKE

PREDSTOJNIK PAVLINCEV p. MARKO G.

PRIČEVANJE MAMICE

BIJELA KRUNICA ali ROŽNI VENEC ZA NEROJENE v hrvaškem jeziku
 

 

Kopiranje oddaj Pot – i brez dovoljenja avtorja ni dovoljeno!

Vir:  Krščanske TV oddaje POT - I na RKC - uradna stran

Vse pravice pridržane.
Print Friendly and PDF