Preskoči na vsebino


Obstaja zlo v tem svetu? ( Postoji zlo u tom svijetu? )

Gosta oddaje sta bila mag. Emil Čić in don Anđelko Kačunko, župnik župnije Kompolje

Emil Čić, rojen 27. aprila 1958 je hrvaški muzikolog, publicist, skladatelj, glasbeni kritik, esejist, svobodni umetnik in prevajalec.

Srednjo glasbeno šolo je obiskoval v  Zagrebu, muzikologijo je študiral na Glasbeni akademiji ravno tako v Zagrebu, na Dunaju pa kompozicijo, dirigiranje i orkestracijo.

Podiplomski študij iz področja religioznih znanosti je obiskoval na Filozofsko-teološki fakulteti Družbe Jezusove u Zagrebu. Tu je v maju 2006 je opravil magisterij iz  humanističnih in teoloških znanosti na temo Religijski aspekti u književnosti Antuna Gustava Matoša.

V času študija v Avstriji se je začel ukvarjati z glasbeno kritiko. V tem razdobju je pisal članke iz kulturnega področja za Vjesnik, Studio in Danas.

Ko se je vrnil na Hrvaško se je zaposlil v prosveti. V tem času je pisal članke v različne časopise, liste in revije. Leta  1992 je ustanovil Hrvatsko muzikološko društvo, skupaj s Stanislavom Tuksarom, Jerkom Bezićem ter drugimi.

Od aprila 2011 je hrvaški akademik Hrvaške akademije znanosti in umetnosti v diaspori, Basel, Švica: imenovan »Pročelnikom razreda za Umjetnost HAZUD«.

Vir: http://hr.wikipedia.org/wiki/Emil_Čić

 

  Obstaja zlo v tem svetu?  ( Postoji zlo u tom svijetu? )

 

O don Anđelku Kačunku, župniku župnije Kompolje najdete na njegovi spletni strani 

DON BLOG - Don Anđelko Kačunko.

Lastnik  te oddaje je produkcija  Wesoy  d.o.o. in zahvaljujemo se vsem za realizacijo oddaje.

Mir in dobro!

Lokacija:
Print Friendly and PDF