Preskoči na vsebino


Župnija Ankaran

Skupaj zmoremo spreminjati svet na bolje!

Na obali nas je sprejel ankaranški župnik Mirko Simončič, ki nam je predstavil svojo župnijo. Vodnika Jaka in Maja, pa sta nam povedala nekaj besed o svojem delu z mladimi skavti.

Župnija Ankaran, duhovnik Mirko Simončič
 

Se tudi ti večkrat spomniš na tisti trenutek, ko si pridno poslušal Akelo med nočno igro, pil packarije, da bi dobil skavtsko ime in spoznaval svoje sopotnike na taboru klana? Na trenutek, ko si prižigal vžigalico in vmes tiho prosil, da ti uspe prižgati ogenj že s prvo? Ko si se na straži grel ob ognju, napadalci pa so na skrivaj odnesli vse, tudi tendo od šotora? Ko si brez cedila odcejal pašto, ki se je stresla med koprive in ste jo vseeno pojedli?

Verjetno se strinjaš z nami, da skavtstvo ni nekaj minljivega, ampak postane del tvojega življenja. Oblikuje te že v zgodnjih letih, nauči te uporabljati roke, pomagati drugim, preizkušati meje in žvižgati v težavah. Ko pri svoji časti obljubiš, da si boš z Božjo pomočjo prizadeval služiti Bogu in ...domovini, pomagati svojemu bližnjemu in izpolnjevati skavtske zakone, obljubiš za vedno. Skavt si za vedno.

Ker si tudi ti sodeloval pri nastanku našega stega, ker si z nami pisal skavtsko zgodovino, ker si poskrbel za dogodke in situacije, ki se prenašajo od ust do ust in katerim se še vedno smejimo po več kot dvajsetih letih, ker si soodgovoren za to, da smo v Ankaranu skavti še vedno dejavni in ker bi te radi ponovno videli, te vabimo, da se nam pridružiš na letošnjih prehodih.

Obenem bi radi izkoristili priložnost in te spodbudili k razmišljanju o oblikovanju Zveze Bratovščin Odraslih Katoliških Skavtinj in Skavtov v Ankaranu (ZBOKSS).

Mir in dobro!

Kopiranje oddaj Pot – i brez dovoljenja avtorja ni dovoljeno!

Vir:  Krščanske TV oddaje POT - I na RKC - uradna stran

Vse pravice pridržane.

Mir in dobro !

Lokacija:
Print Friendly and PDF