Preskoči na vsebino


Cenacolo Škocjan

Skupnost Cenacolo je ustanovila sestra Elvira z željo posvetiti se odvisnikom in prebuditi v njih željo in novo upanje v boljše in lepše življenje. Prva skupnost je nastala v juliju 1983, po Božjem klicu, na katerega je sestra Elvira z ljubeznijo odgovorila, zato da bi pomagala narkomanom in vsem izgubljenim mladim. Skupnost Cenacolo sprejema v svetu izgubljene mlade, nezadovoljne, žalostne, tudi tiste, ki želijo najti same sebe in smisel življenja.
 Cenacolo Škocjan - predvajaj  ( trajanje 49 minut - arhivski posnetki v oddaji Pot - i  ) *    Arhivska oddaja  *

 

Danes deluje po vsem svetu več kot petintrideset hiš v Italiji, Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Franciji, Avstriji, na Irskem, Poljskem, v ZDA, Mehiki, Dominikanski republiki in drugod …

V tem trenutku gledate pričevanje vere, življenja in ljubezni sestre Elvire, te male žene, ki je velika v srcu, pričevanje fantov in deklet, družin in otrok, ki so našli varno zatočišče pred nevarnostmi sveta, žarek svetlobe v temi druge, živo pričevanje kot dokaz, da smrt nima zadnje besede.

Iz srca se zahvaljujemo vsem sodelujočim, kajti oddaja Pot- poti brez vas ne bi mogla nastati. Gledalce pa vabimo, da si na spletni stranij   

http://poti.rkc.si/ ogledajo tudi oddajo Pot - poti skupnosti Cenacolo iz Međugorja. Hvala vsem in naj vam molitev bo sreča.Oddajo Pot - i je posnela lokalna televizija iz Dolenske in gre za arhivske posnetke v wmv obliki ( se oproščamo gledalcem zaradi slabše kakovosti posnetkov - Hvala za razumevanje )  Arhivske posnetke objavljamo z dovoljenjem skupnosti Cenacolo Škocjan.

 

    Mir in dobro !
 

Lokacija:
Print Friendly and PDF