Preskoči na vsebino


Pater Milan Kos, provincial slovenskih minoritov

Na željo gledalcev oddaje Pot–i smo obiskali minoritski samostan Svetega Petra in Pavla v Ptuju. Za gledalce oddaje Pot–i je spregovoril provincial slovenskih minoritov pater Milan Kos.
 


Pater Milan Kos, provincial slovenskih minoritov - predvajaj  (trajanje 58 minut)

 

Manjši bratje minoriti si prizadevajo živeti po zgledu svetega Frančiška Asiškega. Frančišek sam je zapisal, da je vodilo in življenje manjših bratov spolnjevanje svetega evangelija našega Gospoda Jezusa Kristusa z življenjem v pokorščini, brez lastnine in v čistosti. Ta ideal želijo uresničevati z življenjem v samostanskih skupnostih.

Vodijo župnije in romarsko svetišče na Ptujski Gori. Duhovno oskrbujejo Frančiškov svetni red (FSR), Frančiškovo mladino (FRAMA) in Frančiškove otroke (FO). Vodijo ljudske misijone in različne duhovne vaje. Oskrbujejo dva domova duhovnih vaj: na Prežganju in pri Sveti Trojici v Halozah. V poletnih mesecih organizirajo romanja: duhovne vaje po stopinjah sv. Frančiška v Assisiju in romanje po poteh sv. Maksimilijana Kolbeja na Poljskem.

Zahvaljujemo se provincialu slovenskih minoritov patru Milanu Kosu, da je spregovoril za gledelce oddaje Pot–i. Več o njih najdete na njihovi spletni strani http://minoriti.rkc.si.

Mir in dobro ! 

Lokacija:
Print Friendly and PDF