Preskoči na vsebino


Nadžupnija Laško

V oddaji Pot-i smo bila na obisku v škofiji Celje v nažupniji Laško. Za gledalce oddaje Pot–i je spregovoril domači nadžupnik Rok Metličar.
 Nadžupnija Laško, duhovnik Rok Metličar - predvajaj  (trajanje 53 minut)

 

Cerkev je vseskozi živela in se kot občestvo krepila v medsebojnem povezovanju. Skrbela je za uboge med seboj. Tega ne more namesto mene narediti danes nobena civilna institucija. Da je obdobje po drugi svetovni vojni prepovedalo organizirano delovanje na področju dobrodelnosti, nam še toliko jasneje pokaže, kako so se nekateri zavedali v čem je veličina in moč življenja iz krščanskih vrednot.

Delovanje Karitas poteka v Sloveniji že 20 let. V tem času so se razvili številni programi na področju dobrodelnosti. Doslej je v Laškem delovala Karitas v številnih oblikah. Odločitev za organizirano delovanje je dozorelo v preteklem letu. S tem, ko smo dobili nove prostore, začenjamo tudi z odprtjem svetovanja in delitev pomoči dvakrat v tednu. . V tem času je možen obisk za prinašanje darov in tudi za vse, ki ste se znašli v stiskah, da bi želeli v različnih oblikah prejeti pomoč.

Ob tednu Karitas naj še posebej zapišem povabilo k številčnejšemu sodelovanju faranov.

»Njemu, ki nas ljubi in nas je s svojo krvjo osvobodil naših grehov ter napravil iz nas kraljestvo in duhovnike za svojega Boga in Očeta« (Raz 1,5-6).

Zahvaljujemo se gledalcem oddaje Pot–i, da smo bili gostje v nadžupniji Laško. Pišite nam še naprej na elektronski naslov 

oddaja.pot-i@telemach.net

 

 

 


 

Lokacija:
Print Friendly and PDF