Preskoči na vsebino


Župnija Radovljica

Na željo gledalcev Gorenjske televizije smo obiskali župnijo Radovljica in hvala vsem ki nam pišete in priporočate goste v oddaji Pot–i. Spoznali bomo župnijo Radovljica, karmeličanko sv. Edith Stein, zvonik, kapelo Sv. Rešnje krvi, taverno…
 


Župnija Radovljica, župnik Andrej Župan in župljani - predvajaj  (trajanje 59 minut)

 

V oddaji Pot–i smo bili na obisku v župniji Radovljica, kjer so za gledalce oddaje Pot–i spregovorili domači župnik Andrej Župan in župljani.

Radovljiški župnik Andrej Župan je pri tem povdaril, da brez prispevkov države in občine teh del ne bi mogli opraviti. Občina je sodelovala tudi pri obnovi zvonika in po zaključku del v graščini pri temeljiti obnovi trga pred cerkvijo v Radovljici. Tudi na pobudo bo letos v sodelovanju z Zavodom za kulturno dediščino pripravljen odlok, s katerim bodo cerkve v občini razglašene za kulturne spomenike lokalnega pomena, kar bo omogočilo pridobivanje sredstev na namenskih državnih razpisih. Trenutno ima takšen status le cerkev na Linhartovem trgu v Radovljici, saj je staro mestno jedro v celoti zaščiteno kot kulturni spomenik. Radovljiška cerkev bo letos gostila tudi koncert, ki bo organiziran v okviru predsedovanja Slovenije Evropski uniji. Pozvali so še k večjemu poudarku poti kulturne dediščine na območju občine, ki bi bila v povezavi z brezniško zanimiva za šolske ekskurzije.

Pišite nam še naprej na elektronski naslov  oddaja.pot-i@telemach.net
 

Lokacija:
Print Friendly and PDF