Preskoči na vsebino


Sestre usmiljenke

V oddaji Pot-i vam predstavljamo ženski krščanski red - sestre usmiljenke.
 


Sestre usmiljenke - predvajaj  (trajanje 71 minut)

 

V duhu karizme sv. Vincencija Pavelskega in sv. Ludovike de Marillac delujejo v Sloveniji različne skupnosti in zveze: Vincencijeva zveze dobrote, Vincencijeva konferenca, Otroci Brezmadežne, Marijanska vincencijanska mladina, Marijine sestre, lazaristi in usmiljenke.

V preteklosti so bile sestre usmiljenke v Sloveniji zelo preizkušene... Odlikovale so se predvsem s svojo preprostostjo, požrtvovalnostjo, skromnostjo, delovno vnemo in vero, ko so delovale v bolnišnicah, socialnih in drugih zavodih po Sloveniji in po drugi svetovni vojni predvsem v krajih bivše Jugoslavije, kajti večino sester so do leta 1948 v Sloveniji odpustili, a Bog jim je »odprl okno« v Srbiji, Makedoniji, na Hrvaškem in Kosovu, kamor so jih poklicali predvsem zdravniki, ki so poznali njihov način dela.

Sestra Barbara nam je v oddaji povedala veliko zanimivosti iz življenja sester, sestra Marina nas je spomnila na težke trenutke, ko je bila njihova vera na preizkušnji. Obiskali smo tudi sestre usmiljenke v Mariboru, kjer nam je spregovorila s.Cvetka tudi o Aninem skladu. V oddaji pa se nam je predstavila tudi Marijanska vincencijanska mladina iz Kočevja.

Molitev sv. Vincencija Pavelskega:

O Bog, popolnoma se ti darujemo,
da izpolniš namen, ki ga imaš z nami.
Priznamo, da smo nevredni te milosti:
zanjo te prosimo zaradi ljubezni tvojega Sina
in po presveti Devici.
Podeli nam to milost v svojo slavo.
In blagoslovi nas - v imenu Očeta in Sina in Svetega duha.
Amen.Eektronski naslov usmiljenke@rkc.si.

V njihovem forumu lahko postavite vprašanje in sestre vam bodo z veseljem odgovorile.

Nam pa lahko pišete na naslov oddaja.pot-i@telemach.net    Mir in dobro .


 

Lokacija:
Print Friendly and PDF