Preskoči na vsebino


Slikarka Ira Pušnik

Drage gledalke in spoštovani gledalci. Kot že tolikokrat vam v oddajah Pot-poti poskušamo predstaviti utrip slovenskih župnij, duhovnike in v naše kamere zabeležiti prelepe podobe in notranjosti naših slovenskih in tujih cerkva. Še nikoli pa nismo imeli možnosti, da bi imeli v oddaji pogovor z umetnikom ali umetnico, ki skrbi za lepo podobo le-teh.
 


Slikarka Ira Pušnik, duhovniki Leopold Korat, Peter in Vlado Leskovar - predvajaj  (trajanje 64 minut)

 

Danes vam bomo v oddaji predstavili umetnico, slikarko, ki sicer prihaja iz Rusije, a je na slovenskih tleh pognala nove korenine. To je gospa Ira Pušnik iz Slovenj Gradca na Koroškem. Najprej si boste pogledali nekaj slik gospe Ire, zatem bo duhovnik gospod Leopold Korat spregovoril o čudežu, ki se je zgodil v njegovi župniji, duhovnik Peter Leskovar, župnik v Slovenj Gradcu, pa nam bo predstavil blaženega Antona Martina Slomška, ki ga je naslikala gospa Ira, katere slika se nahaja v cerkvi sv. Elizabete v Slovenj Gradcu. Brat gospoda Petra, duhovnik Vlado Leskovar, nam bo predstavil župnijo na Bizeljskem, kjer je kot kaplan služboval prej omenjeni blaženi Anton Martin Slomšek in kjer so nastala tudi dela gospe Ire. Na koncu oddaje pa nam bo svojo življenjsko in umetniško zgodbo povedala še umetnica sama.

Pogovor z gosti bo vodil moderator oddaj Pot-poti gospod Albin Škrabl. Vas spoštovane gledalke in spoštovani gledalci pa poleg gledanja oddaj, vabimo na obisk in romanje v kraje, ki jih v oddajah predstavljamo. Mir in dobro.


 

Lokacija:
Print Friendly and PDF