Preskoči na vsebino


Žive jaslice v Studenicah

Za gledalce oddaje Pot – i smo bili na Sveti večer v Studenicah, kjer smo so nam prikazali žive jaslice. Kdor bi po dolgem in po čez le enkrat prehodil to našo čudovito krajino in bi hodil po njej odprtih oči in še bolj odprtega srca, bi nekoč mogoče dojel, zakaj ji pravimo domovina. In če bi do dobra spoznal številne naravne in kulturne spomenike, ki so jih v preteklosti preoblikovale naravne razvojne sile v skladnem sodelovanju z našimi predniki, bi celo razumel pomen varovanja in ohranjanja le-teh.
 


Žive jaslice v Studenicah - predvajaj  (trajanje 58 minut)

 

Slovenija je lepa, še posebno veliko lepote pa se je strnilo na majhnem koščku naše dežele, ki ga geografsko, naravovarstveno in umetnostno poimenujemo z imenom Boč "štajerski Triglava", visok 979 metrov. Tudi začetek letošnjih priprav seže vse tja od konca poletja naprej. Naši zvesti člani društev in domačini, ki sodelujejo, da je vsako letna zgodba tako lepo pripravljena, marljivo delajo tako rekoč skozi vso leto. Letos so Studeničani to sveto igro uprizorili že enajsto leto zapored. Vsakič znova navdušuje množico obiskovalcev, ki zatrjujejo, da so studeniške žive jaslice najlepše zaradi izjemnega prizorišča na izbrani lokaciji, naravnih kulis in šarma množice nastopajočih v soju bakel in sredi pastirskih ograj. Letos bomo žive jaslice postavili v prenovljeno graščino, v grajski stolp. Celotno pot Jožefa in Marije pa bodo spremljali svetlobni učinki.

Uprizoritve bodo potekale po trgu do samostana in naprej do starega gradu. Sodeluje 100 ljudi in 50 svetopisemskih živali. Zahvaljujemo se vsem za sodelovanje in pišite nam še naprej na elektronski naslov  oddaja.pot-i@telemach.net
 

Kopiranje oddaj Pot – i brez dovoljenja avtorja ni dovoljeno!

Vir:  Krščanske TV oddaje POT - I na RKC - uradna stran

Vse pravice pridržane.

 

Mir in dobro v Gospodu.

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF