Preskoči na vsebino


Svetopisemski maraton

Svetopisemski maraton – maratonsko branje Božje besede. Murska Sobota je živela s Svetim pismom. Kar tri dni in tri noči so se kristjani različnih veroizpovedi družili ob Božji besedi in jo ves čas tudi prebirali.
 

Zato so dogodek tudi poimenovali Ekumenski svetopisemski maraton (Pridi, poglej, beri, sodeluj!). Potem regionalnih televizij se vidi po Sloveniji, preko krščanskega strežnika rkc pa po celem svetu. Za oddajami je veliko truda in časa z montažo, vse brez opreme in znanja, samo entuzijazem z vsem srcem in časom za Boga. To je en lep spomin in motivacija za drugo leto in prireditve, ki so Bogu v čast, ljudem pa v blagor, v duhovno rast na poti k Bogu.Svetopisemski maraton 1. del - predvajaj (trajanje 42 minut)Svetopisemski maraton 2. del - predvajaj (trajanje 49 minut)

 

Rad bi dodal, da snemam z digitalno kamero, katera ima avtomatsko upravljanje preko pilota, dolby sistem zvok in je možno snemat tudi ponoči - brez svetlobe (verjetno poznate iz časov vojske, vojska ima takšne kamere). Ima možnost kvalitete slike katero uporabljata RTV Slovenija in POP TV.

Rabil bi še enega kamermana, ampak če želim, da gredo stvari naprej pač za sedaj delam sam na terenu. Naša televizija Moj TV v studiu nima tako kvalitetnih kamer - ko je ta mala digitalna, vendar eni res mislijo, da hodim z igračko (špiliko) okrog.

Ljudje so ob mali kameri bolj sproščeni, ne vem pa zakaj. Ko gledam prispevke posnete, vidim da bosta to zelo dobri oddaji saj vsi zelo dobro govorijo o Svetem pismu in Božji besedi. To je lep povzetek Svetopisemskega maratona. Bogu hvala za to milost in vsem sodelujočim. Mir in vse dobro v Gospodu vam želim.

Albin Škrabl

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF