Preskoči na vsebino


O pripravi na veliko noč je spregovoril duhovnik Jožef Lipovšek tudi za gluhe in naglušne osebe

Za gluhe in naglušne osebe je o veliki noči spregovoril malečniški župnik Jožef Lipovšek. Ta dan se spominjamo največjega čudeža in temelja naše vere, ki je vstajenje Jezusa Kristusa od mrtvih. O pripravi na veliko noč je spregovoril duhovnik Jožef Lipovšek tudi za gluhe in naglušne osebe. Skrivnost vstajenja lahko razumemo samo v moči vere, ki je presežni Božji dar.
 O pripravi na veliko noč je spregovoril duhovnik Jožef Lipovšek tudi za gluhe in naglušne - predvajaj  (trajanje 48 minut)

2 oddaji je pripravil tudi g.Peter Leskovar za znakovni slovenski jezikl   ( za ogled kliknite na napis)
 

Jezus Kristus nas je s svojim trpljenjem in smrtjo odrešil, kar pomeni, da greh in smrt nimata zadnje in dokončne besede v našem življenju, ampak nam je Jezus odprl pot v večno življenje.

Jezus je v svojem zemeljskem življenju večkrat napovedal svojo smrt in vstajenje od mrtvih.

Kristjani verujemo v Jezusovo vstajenje na osnovi pričevanj oseb, ki se jim je Jezus prikazal po vstajenju in jim z očitnimi znamenji dokazal svojo istovetnost. Dva učenca na poti v Emavs sta ga npr. prepoznala po lomljenju kruha. Zahvaljujemo se župniku Jožefu Lipovšku, da je spregovoril za gledalce oddaje Pot-i. Duhovnika Jožefa Lipovška poznajo po njegovih pridigah tudi naši zdomci v tujini in so mu zelo hvaležni da na takšen način širi Božjo besedo.

Pišite nam še naprej na elektronski naslov: oddaja.pot-i@telemach.net  Želimo vam dober sprejem oddaje.

župnija Sv. Petra iz Malečnika pri Mariboru


 

Lokacija:
Print Friendly and PDF