Preskoči na vsebino


Novomeški škof msgr. Andrej Glavan je spregovoril za gledalce oddaje Pot

V oddaji Pot–i smo bili na obisku v novomeški škofiji, kjer nas je lepo sprejel ordinarij škof msrg. Andrej Glavan. Škof nam je povedal, kako ga je Bog pripeljal v ta lepi duhovniški poklic. Spregovoril je o zakramentih in kako so človeku potrebni.
 


Novomeški škof msgr. Andrej Glavan je spregovoril za gledalce oddaje Pot–i - predvajaj  (trajanje 33 minut)

 

Predstavil nam je novomeško škofijo. Dejal je, da smo Slovenci Marijin narod in nekaj je povedal o Kočevskem Rogu. Zelo lepo je nagovoril mladino in povedal tudi nekaj vzpodbudnih besed o družini.

Škofija Novo mesto ima izjemno veliko božjih poti, ki so zelo priljubljene med Dolenjci, Belokranjci in Kočevci. Nad Novim mestom kraljuje božjepotna cerkev Marijinega rojstva na Trški Gori. V bližnji župniji Škocjan je znamenita cerkev Kraljice presvetega rožnega venca na Stopnem. V Šentjerneju je Lurd, ki vsako leto v maju privabi veliko Marijinih častilcev v okrilje zelenja ob lurško votlino. Nad Kostanjevico kraljuje Mati dobrega sveta na Slinovcah. V Beli krajini imajo kar več Marijinih božjih poti: Tri Fare pri Metliki, Smuk pri Semiču, Žeželj nad Vinico. V mirnski dolini kraljuje Žalostna Mati božja na Žalostni gori nad Mokronogom. Vsako leto se zbirajo množice v maju in na predvečer velikega šmarna na Zaplazu.

Hvala vsem gledalcem oddaje Pot–i, da sem na vašo željo obiskal to na novoustanovljeno škofijo Novo mesto. Pišite nam še naprej tako zvesto na elektronski naslov  oddaja.pot-i@telemach.net

Mir in dobro !
 

 

 


 

Lokacija:
Print Friendly and PDF