Preskoči na vsebino


Svete gore nad Sotlo – Marijina božja pot v škofiji Celje

Bili smo na obisku na Svetih gorah nad Sotlo, predstavil nam jih je duhovnik Damjan Kajzer. Mežnar Ivan Sinkovič-Krenjčak,ki na Svetih gorah opravlja to službo od leta 1950 nam je povedal svoje pričevanje. Dragi gledalci tudi vi ste povabljeni na Svete gore nad Sotlo.


Svete gore nad Sotlo – Marijina božja pot v škofiji Celje - predvajaj  (trajanje 35 minut)

 

Svete maše so na velikonočni ponedeljek in vsako nedeljo od 1. maja do Martinove nedelje ob 11. uri. V avgustu in septembru sta maši ob nedeljah ob 9.30 in 11. uri.

Cerkev je posvečena Rojstvu Device Marije (male maše), kar praznujemo 8. septembra. Priljubljeni shodi so tudi 15. avgusta – Marijino Vnebovzetje (velike maše) in na zahvalno nedeljo (po Vseh svetih).
 Za bogoslužje ali vodenje po cerkvi ob drugih priložnostih se predhodno najavite v župnijskem uradu Sv. Petra pod Sv. gorami, Bistrica ob Sotli 7, 3256 Bistrica ob Sotli.

Telefon:
(03) 809 40 42
GSM: 031 278 180
damjan.kejzar@rkc.si

Hvala gospodu župniku in mežnarju za lep sprejem in pogovor v oddaji Pot – i. Hvala za vaše molitve in darove! Tudi mi vas priporočamo. Naj vas povsod spremlja Božji blagoslov in Marijino varstvo!

 

Zaradi svoje lege in bogate duhovne zgodovine so Svete gore častitljiv kraj. Vabijo romarje z vseh strani, da usmerijo svoj korak kvišku in odpirajo svojo dušo božji milosti. Tudi v Slomškovih časih so tukaj tisoči vernih z obeh strani Sotle iskali svoj mir, upanje in moč za življenje iz vere. Slomšek se jim je večkrat pridružil. Najprej kot romar, kasneje kot duhovnik. Dolge ure je poslušal žalostne zgodbe duhovnih ran in delil odpuščanje in mir.

''Našega življenja čas je prazna, nepopisana knjiga, ki nam jo je Bog dal, naj bi jo z dobrimi deli popisali. Za vsak dan je ena stran – vsaka ura je za nov odstavek, in vsaka minuta življenja je za novo vrsto pisati namenjena.''

''Kdor pozna vsa brezna in zanke, ki nas na poti življenja čakajo? Kdo je preštel vse nevarnosti, ki nam pretijo zdrobiti čolnič življenja in pokopati vse naše zasluženje in dobra dela v breznu pogubljenja? In kdo nam zagotovi, da bomo skozi ta svet čisti in neomadeževani prišli do visoke starosti?''

''Kdor vero izgubi, vse izgubi: luč mu ugasne sredi trdne noči.'' 

Lokacija:
Print Friendly and PDF