Preskoči na vsebino


Na obisku pri sv. Elizabeti v Slovenj Gradcu

V oddaji Pot – i se nam najprej s petjem predstavi glasbena skupina Sijaj in nato spregovori domači župnik Peter Leskovar.
 


Na obisku pri sv. Elizabeti v Slovenj Gradcu - predvajaj  (trajanje 37 minut)


 

Pevska skupina SIJAJ je bila ustanovljena decembra, leta 2000. Na začetku je zbor štel le pet deklet, kasneje pa se jim je pridružilo še veliko drugih. Če ne veste kdo smo, pridite ob nedeljah ob 10. uri k mladinski sveti maši in bomo skupaj s petjem slavili našega Gospoda. V njihovih vrstah ne manjka veselja in smeha, še boljše pa je, ko se njihova zborovodkinja Veronika usede za orgle, ko punce vzamejo v roke kitare, violine in prepevajo. Upamo, da se bo kakšen topel žarek ob poslušanju njihovega petja dotaknil tudi vas.

Domači župnik je spregovoril o podobi svete Elizabete – o njeni življenjski poti, o letu družine, o Elizabetinem domu v Slovenj Gradcu in poslanstvu doma, pevskih zborih v župniji, o Sokličevem muzeju o romarskem značaju cerkve svete Elizabete … Pozval nas je, da bi radi sodelovali pri bogoslužju kjerkoli smo.

Zahvaljujemo se za sodelovanje pevski skupini SIJAJ in domačemu župniku Petru Leskovarju. Vabljeni k sveti maši v župnijsko cerkev svete Elizabete in na ogled krasnega Sokličevega muzeja.

Bog vam povrni dobri ljudje za moralno podporo oddajam Pot – i in za vse molitve v ta namen.


 

Lokacija:
Print Friendly and PDF