Preskoči na vsebino


Župnik Branko Cestnik iz župnije Frankolovo

»Kakor sem vas jaz ljubil, tako se tudi vi ljubite med seboj!« (Jn 13,34) V oddaji Pot – i nam je predstavil župnijo Frankolovo domači župnik Branko Cestnik. Predstavil je delo številnih skupin laikov v župniji … Župnijska cerkev je posvečena Sv. Jožefu.


Župnik Branko Cestnik iz župnije Frankolovo - predvajaj  (trajanje 40 minut)

 

Odgovoril je tudi na vprašanja o misijonarskem redu klaretincev, posmrtnem življenju, potrošništvu, odpuščanju, zakramentih, o 50 letni gradnji podružnične cerkvice Sv. Trojice, mladih … Gospod župnik rad igra kitaro ali mladim pokaže, ima rad naravo, kjer preživi veliko časa z mladimi skavti … dejal je, da če opuščamo zakramente opuščamo studenec čiste vode.

Povabil nas je tudi k sveti maši v Frankolovo in na obisk sosednjih hribov. Spoznali smo župnijo Frankolovo v škofiji Celje. Želimo vam dober sprejem pri gledanju oddaje.

Za konec nam je dejal besede papeža Janeza Pavla II. ob koncu njegovega pontifikata: »Ne bojte se Kristusa. Jezus Kristus ni ropar, ni tat vaše duše, ni tisti, ki bi jemal svobodo, temveč jo daje. Jezus Kristus je svoboda in to svobodo daje vsakemu, ki se mu približa.«


 

Lokacija:
Print Friendly and PDF