Preskoči na vsebino


Gospa Sinjska

Ali ste se kdaj peljali mimo Sinja na Hrvaškem proti morju? Ste se morda ustavili v tem lepem kraju? Če se niste, vam prav iz srca želimo, da to storite in si ogledate prelepo cerkev sredi kraja. V njej se nahaja tudi milostna Marijina podoba, ki jo danes imenujemo »Čudotvorna Gospa sinjska« in veliko ljudi je bilo po molitvi pred to podobo uslišanih.
 


Gospa Sinjska - predvajaj

 

Mesto Sinj pa ni znano samo po Čudodelni Marijini podobi, ampak tudi po sinjski Alki, ki ima svoj začetek v letu 1715, ko so si srednjeveški prebivalci mesta Sinj z molitvijo k milostni Marijini podobi izborili zmago nad mnogo močnejšim sovražnikom, turško vojsko. V spomin na ta dogodek vsako leto prebivalci Sinja prirejajo viteške igre Mariji na čast.

Upravitelji svetišča v Sinju (www.gospa-sinjska.hr ) so od nekdaj frančiškani, ki so nas lepo sprejeli. Njihov rektor, upravitelj samostana, gvardijan pater Bože Vuleta pa nam je spregovoril o zgodovini svetišča, zgodovini kraja, krščanskih vrednotah in ljubezni.

Vabimo vas, da se nam pridružite pri gledanju oddaje Pot–poti, ki je nastala ravno na pobudo našega gledalca, velikega častilca Gospe sinjske. Hvala.

 

 

 


 

Lokacija:
Print Friendly and PDF