Preskoči na vsebino


O Lurdu je spregovoril postojnski župnik in dekan Ervin Mozetič

Postojnski župnik in dekan Ervin Mozetič je spregovoril za gledalce oddaje Pot –i. Predstavil je svojo župnijo, skupnosti, dekanijo, mladino, podružnične cerkve in Marijino prikazovanje v Lurdu. Naši gledalci ga poznajo po njegovih pridigah.

 

O Lurdu je spregovoril postojnski župnik in dekan Ervin Mozetič - predvajaj  (trajanje 40 minut)

 

Jezus nam v evangeliju naslika dve možnosti, dva načina zidanja našega življenja: ali zidamo na pesek ali na skalo. Tistim, ki zidajo na skalo, življenjski viharji ne pridejo do živega, tistim, ki zidajo na pesek, pa se bo življenjska stavba sesula, če ne prej, na tisti poslednji dan, ko bodo slišali Jezusove besede: »Pojdite proč od mene, nikoli vas nisem poznal.« Te trpke in presunljive besede bodo veljale dvema skupinama ljudi. Najprej tistim, ki govorijo: Gospod, Gospod, pa ne spolnjujejo Gospodove volje. Druga skupina ljudi pa so tisti, ki so napravili velike, sijajne reči, sijajna dela. Pomembno pa je s kakšnim duhom in zavestjo so bila njihova dela storjena, ali se s svojimi dejanji hvalijo, kajti ti svoja dejanja pripisujejo izključno sebi.

Zato si poglejmo kaj pomeni zidati hišo svojega življenja, hišo svojih odnosov na pravi način.

Povabil nas je tudi na obisk k sveti maši v Postojno. Župnija je zelo razgibana. Bogu hvala za tako vzornega Jezusovega duhovnika Ervina Mozetiča.

 

 

 


 

Lokacija:
Print Friendly and PDF