Preskoči na vsebino


Pater Bogdan Knavs - frančiškan

Za gledalce oddaje Pot- i je spregovoril Pater Knavs iz župnije Šiška v Ljubljani. Ni brez pomena njegovo novomašno geslo: »Po Božji milosti pa sem to, kar sem« (1 Kor 15,10).


Pater Bogdan Knavs – frančiškan - predvajaj  (trajanje 34 minut)
 

Ko je bil še v varnem zavetju maminega trebuha, je ginekolog v Radovljici njegovi mami malo pred porodom rekel: »Ta otrok bo verjetno umrl. Če pa bo preživel, bo neumen!« S to »popotnico« jo je takoj poslal naravnost v Maribor, kjer so bili takrat pač bolj »moderni« kot v Ljubljani.

V Šiški je poleg rednega župnijskega dela (verouk, mladinska srečanja, ministranti ...) začel spoznavati delo z gluhimi in naglušnimi. Takrat je namreč v Šiški deloval tudi p. Jakob Bijol, ki je bil tedaj edini duhovnik v Sloveniji, ki se je vsaj nekoliko ukvarjal z gluhimi in naglušnimi (zanje je imel verouk, pripravljal jih je na zakramente ...). P. Jakob je, žal, kmalu zbolel in umrl. Njegovo delo je bilo treba nadaljevati oz. bilo je potrebno zastaviti prav posebno, a načrtno pastoralo za ljudi s posebnimi potrebami. Tako se je začelo porajati tisto, kar se je kasneje razvilo v Verski center gluhih in naglušnih.

Vabljeni k ogledu oddaje in zahvaljujem se gledalcem oddaje Pot – i da ste izbrali patra Bogdana za vašega gosta. Pišite nam še naprej tako zvesto na elektronski naslov .
oddaja.pot-i@telemach.net
www.paterbogdan.si


 

Lokacija:
Print Friendly and PDF