Preskoči na vsebino


Jaz pa sejem pesem – skupina Pot iz Tenetiš

V oddaji Pot-i nam je domači župnik Branko Balažič na kratko predstavil župnijo sv. Martina – Trstenik in podružnično cerkev v Tenetišah. V podružnični cerkev Tenetiše deluje tudi krščanska glasbena skupina Pot, ki je izdala zgoščenko z naslovom Jaz pa sejem pesem.

 

Jaz pa sejem pesem – skupina Pot iz Tenetiš in duhovnik Branko Balažič - predvajaj  (trajanje 55 minut)

 

Ime skupine POT naj bi pomenila njihovo dolgo življenjsko črto, vsekakor nekaj, kar te bogati in navdušuje na vsakem koraku. Tako kot je dejal legendarni alpinist Nejc Zaplotnik: »Kdor si postavi cilj, ostane prazen, ko ga doseže; kdor pa najde pot, ta bo cilj vedno nosil v srcu.«

V želji, da bi v času, ko vsaj v našem prostoru ni čutiti pomanjkanja našli pravo pot, se zavedajo svojih darov in svoje minljivosti. Življenje z vsemi talenti in pomanjkljivostmi nam je podarjeno, za vsak dar je potrebna zahvala. Njihov delež pri bogoslužjih je glasba v božjo čast in tudi kot zahvala za talente, ki so jim dani.

Poleg zgoščenke z naslovom Jaz pa sejem pesem, je na voljo tudi knjižica z notnimi zapisi vseh 12 pesmi. Seme pesmi dobro kali, saj ima zgoščenka med otroci in mladino, prav tako pa tudi med odraslimi, izreden odziv, z besedili pesmi pa nas spodbuja k premišljevanju o nas samih, našem odnosu do Boga ter bližnjih.

Zahvaljujemo se članicam skupne Pot, da so zapela za naše gledalce oddaje Pot - hvala in še posebej hvala gospodu župniku Branku Blažiču za dobrodošlico – še posebej, da nas tako lepo povezal. Želimo jim še naprej blagoslovljeno glasbeno pot.

www.donbosko.si/trstenik

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF